Ik woon op mezelf maar heb hier hulp bij nodig


Vind je het lastig om op jezelf te wonen? Dan is het fijn als je de ondersteuning krijgt die je nodig hebt. Wij helpen je dan vanuit jouw woning. Wij noemen dat begeleid wonen. Op deze pagina leggen we verder uit hoe we je kunnen helpen.

Hoe helpen we?

Neos begeleid je om stappen vooruit te kunnen zetten om zo de regie over het eigen leven weer terug te pakken.  We kijken daarin naar jouw situatie en wat nodig is. Samen gaan we vervolgens werken aan een betekenisvol leven voor je waarin jij je doelen kunt behalen. Dat is veelomvattend, maar grofweg helpen we je op de volgende gebieden:

Hoe loopt het proces?

1
Intake
2
Start traject
3
Plannen en daginvulling
4
Doorstroom en evaluatie

1. Intake
Tijdens het intakegesprek wat je met ons hebt, maken we kennis met elkaar, om te zien of Neos de juiste match is voor je. Ook informeren we je tijdens dit gesprek over hoe het (voorgenomen) begeleidingstraject eruitziet, zodat je daar een goed beeld van hebt. Eén van de onderdelen binnen de begeleiding is dat we helpen met je financiën.

2. Start traject 
Als duidelijk is dat je bij Neos zult starten, dan voeren we een plaatsingsgesprek met je. Met dat gesprek willen we je nog beter leren kennen en gaan we dieper in op het traject en jouw wensen, behoeften en verwachtingen. 

3. Plannen en daginvulling
We starten alle trajecten met een krachteninventarisatie.  Met de krachteninventarisatie krijgen we jouw krachten, interesses en wensen goed in beeld.  We gaan ook samen met jou kijken welke daginvulling passend is.

4. Doorstroom en evaluatie
Mocht je gaan uitstromen bij Neos of het traject om een andere reden stoppen, dan vindt een evaluatie van het traject plaats met jou, je wooncoach en trajectbegeleider.