Klachtenregeling

Wij doen er alles aan om onze ondersteuning optimaal te laten aansluiten op ieders verwachtingen. Toch kan het voorkomen dat je niet tevreden bent en een (formele) klacht wilt indienen.

Wat moet ik doen en bij wie moet ik zijn?
Bij een probleem hoef je niet direct een klacht in te dienen. Misschien wil je er eerst eens rustig met iemand over praten. Met je eigen begeleider of met diens leidinggevende. Hiervoor kun je het formulier onderaan de pagina invullen.

Kom je er dan niet uit, dan kun je ook een afspraak maken met de vertrouwenspersoon voor cliënten, genaamd Jan Walschots, die onafhankelijk en met jou in gesprek gaat over jouw klacht. Vaak kom je samen tot een oplossing en zijn verdere stappen of een formele klacht niet nodig. Het probleem wordt dan op een informele wijze naar ieders tevredenheid afgehandeld. De contactgegevens vind je verderop deze pagina.

Formele klachtenregeling
Als er op informele wijze geen overeenstemming wordt bereikt dan kun je een officiële klacht indienen en start een formele klachtenprocedure. Klik hier voor de volledige klachtenprocedure.

Externe klachtencommissie
Onze externe klachtencommissie vervult taken voor zowel cliënten van Neos, het Verdihuis in Oss en SMO Den-Bosch en bestaat uit drie onafhankelijke leden die niet werkzaam zijn binnen deze organisaties. Klik hier voor de samenstelling en werkwijze van de externe klachtencommissie.

Klachten over de financiële dienstverlening
In het geval dat je klachten hebt over de financiële dienstverlening kun je tevens je klacht voorleggen aan de gemeentelijke en/of nationale Ombudsman.

Ombudscommissie Eindhoven
Postbus 9
5600 AA EINDHOVEN

Telefoonnummer: 06-27821820 (op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur)
Website: ombudscommissieeindhoven.nl
E-mailadres: ombudscommissie@eindhoven.nl

Correspondentieadressen en telefoonnummers

SECRETARIAAT INTERNE KLACHTEN
Neos
Telefoon: (040) – 2501580 (optie 6)
Secretariaat interne klachten
Postbus 922 – 5600 AX Eindhoven

VERTROUWENSPERSOON CLIËNTEN
Naam: Jan Walschots
Adres: Ringbaan Zuid 44 – 5022 PN Tilburg
Telefoonnummer:  06 – 57 27 69 12
Email: jwalschots@zorgbelang-brabant.nl

Klachtenformulier