Let op: aanmelding voor gezinsopvang verandert per 1 februari 2024 voor regio Eindhoven

2 februari 2024

In regio Eindhoven verzorgt Neos de opvang voor vrouwen en kinderen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld en gezinnen die dakloos zijn of dreigen te worden en die worstelen met meerdere complexe problemen (vrouwen- en gezinsopvang). Vanaf 1 februari 2024 verloopt de toegang voor beide voorzieningen via Neos.

In regio Eindhoven verzorgt Neos de opvang voor vrouwen en kinderen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld en gezinnen die dakloos zijn of dreigen te worden en die worstelen met meerdere complexe problemen (vrouwen- en gezinsopvang). Tot nu toe verliep de toegang voor gezinsopvang via het Regieteam van de gemeente Eindhoven en de toegang voor de vrouwenopvang via Neos. Vanaf 1 februari 2024 verloopt de toegang voor beide voorzieningen via Neos.

Wil jij een dakloos gezin of een gezin dat dakloos dreigt te worden en waarbij een woonvraag én hulpvragen zijn op meerdere leefgebieden aanmelden voor gezinsopvang? Neem dan vanaf 1 februari altijd direct contact met ons op (afdeling Toegang, keuze 1).

Daarbij geldt dat wij gezinnen waarbij alleen sprake is van een woonvraag niet verder kunnen helpen. Wij helpen met aanmeldingen, informatie en advies. Voor de vrouwenopvang verandert er niets.

Aanmeldproces
Er is een aanmeldproces ingeregeld met o.a. een aanmeldformulier omdat er een Landelijke Toegangscheck uitgevoerd dient te worden door de gemeente. Deze toegangscheck bepaald of een gezin recht heeft op maatschappelijke opvang en/of er binding is met de regio Eindhoven. Neos zal bij een positieve uitkomst van de Landelijke Toegangscheck een intake plannen. Vanuit de intake zal beoordeeld worden of de hulpvragen passend zijn bij een begeleidingstraject bij Neos of dat een andere hulpaanbieder mogelijk meer passend is.

Wanneer iemand na aanmelding bij Neos wordt afgewezen (op Landelijke Toegang, geen hulpvragen e.d.) dan gaat de melding terug naar de aanmelder met die conclusie. De aanmelder moet dan samen met het gezin verder kijken naar mogelijke oplossingen. De aanmelder blijft betrokken gedurende periode onderzoek en tot en met conclusie en eventueel daarna.

Bereikbaarheid
Neos is bereikbaar via: Telefoonnummer: 040-2950456 (keuze 1).

Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag 09.00 - 17.00. Buiten kantooruren bereikbaar voor crisissituaties voor huiselijk geweld.

E-mailadres: bureaudienst@neos.nl