MEER RUST VOOR KINDEREN IN CRISISOPVANG

20 december 2022

Wauw wat mooi en wat zijn we hier blij mee!

Zo reageerden de moeders die verblijven in de Neos Crisisopvang Blijf van m’n Lijf in Eindhoven.  Daar verblijven vrouwen en hun kinderen die door huiselijk geweld moesten vluchten naar een veilige plek. Van hieruit worden zij begeleid naar een veilige en zo zelfstandig mogelijke toekomst.

Als gevolg van de traumatische ervaringen en onderdrukking, duurt herstel en zelfredzaamheid meestal vele maanden. Dan is 1 kamer voor moeder en kinderen om die hele periode in te door te brengen niet echt ideaal.  Maar daarmee moet je het toch doen, dus dan ga je maar creatief aan de slag!  ‘Want als we nu eens muurtje in de kamer plaatsen’ bedachten de bewoners ‘dan ontstaan er 2 ruimtes: een aparte kinderkamer en een aparte ‘veel huiselijkere’ huiskamer!’ De begeleiders waren direct super enthousiast: ‘Dat brengt meer rust en gevoelsmatig meer ruimte en daarmee ook structuur in de dagelijkse bezigheden..wat een slim idee!’ En met dat plan zijn medewerkers van Neos naar Kinderpostzegels gestapt, want dat vraagt wel een  nieuwe inrichting voor de 6  kamers….en die spannende reis werd beloond!

Kindvriendelijke leefomgeving

Stichting Kinderpostzegels zet zich o.a in voor een kindvriendelijke leefomgeving die helpt ontspannen en bijdraagt aan een positieve ontwikkeling. Dus dat was geweldig nieuws. En de kers op de taart was dat ook voor de tienerkamer een bedrag is geschonken; voor een nodige verfbeurt  – en dan ook maar meteen die nieuwe inrichting voor de tieners die ook hard nodig was – wist Kinderpostzegels.

De inrichting van de kamers is in samenspraak met de gezinnen gegaan, waar een mooie keuze uit de collectie van Cubics IT & Interieur is voortgekomen. Cubics levert al jaren duurzame inrichtingen voor Neos woningen, en heeft voor dit goede doel een substantiële korting geschonken. Samen met bewoners en collega’s van Neos hebben medewerkers van Cubics gisteren de hele inrichtingsklus zelf geklaard!

Wat een betrokkenheid en inzet, wat een mooie dag was dit. En voor de moeders en kinderen zijn hun dagen in de opvang meer opgeklaard, door het gebruik van lichte kleuren en materialen, en de hartelijke en warme betrokkenheid van Cubics en Stichting Kinderpostzegels.

Ontzettend bedankt!!

IMG_2051-375x500.jpgIMG_2057-375x500.jpgIMG_2070-375x500.jpgIMG_2066-500x375.jpgBlijf-van-mijn-lijf-huis-1-1-500x291.jpgIMG_2080-500x375.jpgkpz-LOGO-300x193.jpgCUBICS_IT_INTERIEUR-300x132.jpg